Erik Borgman over de kerk


Erik Borgman website kopie

Erik Borgman, katholiek theoloog, publiceerde op 30 oktober een nieuw boek, over de kerk: Waar blijft de kerk? Gedachten over opbouw in tijden van afbraak. Een actueel boek, nu er voortdurend discussie oplaait over de betekenis van de kerk, over de noodzaak van schaalverkleining en fusies. Tegen de management-taal fulmineert Borgman met verve, zoals we van hem gewend zijn, maar hij doet dit vooral om een ander type taal in het vizier te krijgen, waarin het eigen van de kerk benoemd kan worden. Een uitdagend boek, waarin Borgman net als de protestantse theoloog Stefan Paas een brede en grondige kijk op de kerk ontvouwt. Lees hier verder of op www.hetgoedeleven.com.

‘Zonder het fundamentele besef dat God zich werkelijk en zonder reserve met ons inlaat, zoals zichtbaar geworden in het handelen en spreken, het lijden en het sterven van Jezus van Nazareth, en zonder het vertrouwen in de verkondiging dat Hij niettemin leeft bij God en onder ons handelt door de Geest, heeft de kerk niets te zeggen en te doen. Dan maakt het uiteindelijk geen verschil of zij overleeft of volledig verdampt.’

Omslag Borgman

 

*** Lees in het komende novembernummer van De Nieuwe Koers een uitgebreid interview met Erik Borgman! Klik hier voor een proefabonnement of een proefnummer.